Despre noi

SC TERMAEXIM S.A. este o societate comerciala cu capital privat fondata in Galati in anul 1991, avand ca principale domenii de activitate: lucrari de montaj si reparatii instalatii mecanice sub presiune si de ridicat, lucrari de montaj instalatii tehnico-sanitare centrale termice, montaj instalatii termoenergetice, instalatii specifice industriei metalurgice si chimice, lucrari de montaj instalatii de utilizare gaze combustibile.

De-a lungul ultimilor 21 de ani, TERMAEXIM s-a impus ca unul dintre cei mai importanti lideri in domeniul in care activeaza. Un rol important in aceasta evolutie l-a avut exigenta noastra in executarea lucrarilor cu profesionalism, a specialistilor nostri, precum si calitatea. Diversitatea lucrarilor si servicilor oferite au adus in portofoliu firmei un numar mare de clienti, printre acestia numarandu-se cele mai importante societati comerciale din industria metalurgica, chimica, energetica, a materiale de constructii etc.

Istoric

TERMAEXIM a fost infiintata in anul 1991, ca societate cu raspundere limitata, din initiativa unui grup de ingineri, maistri si muncitori specializati care au facut parte din fostul G.S.M.C. Vulcan Bucuresti (Grup Santier de Montaj Cazane), filiala Galati.

In anul 1995, compania a schimbat forma juridica din S.R.L. in S.A. (Societate pe Actiuni). Inca de la inceput, TERMAEXIM a executat lucrari de specialitate pentru diversi beneficiari pe raza a trei judete (Galati, Braila, Tulcea) si nu numai, dintre care enumeram: S.C INFOR S.A. Galati, S.C TREFO S.A. Galati, S.C. Zaharul S.A. Liesti, S.C. DUNACOR S.A. Braila, S.C CELHART S.A. Braila, S.C LUKOIL S.A. Bucuresti, S.C BRAILACT S.A. Braila, ROMSILVA Galati, SN CFR Regionala Galati etc.

Volumul cel mai mare de lucrari a fost executat pe platforma ArcelorMittal Galati (SIDEX) si a constat in lucrari de investitii (predare la cheie a centralelor termice) de reparatie capitala a cazanelor de abur, schimbatoarelor de caldura, a retelelor magistrale de gaze, abur si apa, a diverselor instalatii precum si montajul confectilor metalice.

De-a lungul anilor compania noastra a intreprins activitati precum:
 • lucrari de protectia mediului - electrofiltre si filtre cu saci;
 • benzi transportoare;
 • concasoare si ciururi;
 • cazane recuperatoare;
 • cazane de regenerare;
 • reparatii la utilaje si echipamente din industria de aluminiu (vase de calcinare, autoclave);
 • reparatii la utilaje si echipamente din industria siderurgica;
Odata cu autorizarea societatii pentru lucrari in domeniul gazelor naturale s-au adaugat in activitatea firmei si lucrari de montaj si reparatii a instalatiilor de gaz metan, gaz cocs, gaz furnal.

Societatea dispune de cladire pentru birouri, utilaje, mijloace de transport, atelier dotat pentru executarea de piese pentru diverse confectii metalice, dispozitive de masurare si monitorizare, aparatura de comunicatii si telecomunicatii, echipamente de calcul necesare desfasurarii unei activitati integrate de satisfacere a cerintelor clientilor de la tema de proiectare si pana la predarea la cheie a lucrarilor de catre personalul calificat: lacatusi mecanici, instalatori, sudori autorizati I.S.C.I.R., electricieni, ingineri, tehnicieni, maistri si personal financiar contabil.

Atelierul este dotat cu masini de indoit teava, masini de sudat in argon, masini de gaurit, strung etc. specializat in primul rand in confectia de subansamble a cazanelor de abur (economizoare, vaporizatoare, conducte aferente, supraincalzitoare, camere posterioare, pereti membrana, suporti, tubulatura de aer si gaze folosite pentru activitatea de montaj). TERMAEXIM este autorizata I.S.C.I.R. si A.N.R.E. avand managementul asigurat de ingineri cu o bogata experinta profesionala, de peste 30 de ani, alaturi de un colectiv de specialisti (maistri, tehnicieni, muncitori etc.) bine pregatiti.

S.C. TERMAEXIM S.A. Galati are legaturi comerciale cu diverse companii de renume din strainatate, specializate in activitati similare, cum ar fi Bipromet Polonia (electrofiltre, filtre cu saci), Ingemas Spania (centrale termice pentru ardere biomasa), Hamworty Marea Britanie (instalatii de ardere) etc.

Diversificarea activitatilor ne da posibilitatea ca in prezent sa executam lucrari de investitii si reparatii la utilajele si echipamentele din industria energetica, industria chimica, industria siderurgica, industria materialelor de constructii, fabrici de var si de ciment.

Misiune

Scopul nostru este sa imbunatatim in continuu performantele de calitate, mediu, sanatate si securitate a muncii prin alocarea resurselor necesare in vederea implementarii, mentinerii si imbunatatirii sistemului de management integrat.

Obiective

Obiectivele companiei sunt concepute pe baza unor principii bine definite precum:
 • comunicarea in cadrul organizatiei a importantei satisfacerii cerintelor clientilor, a cerintelor legale si a celor de reglementare;
 • imbunatatirea continua a sistemelor de managementul calitatii, mediului si ssm precum si a performantelor de mediu si ssm;
 • prevenirea poluarii;
 • conformarea cel putin cu cerintele legale si alte cerinte aplicabile la care organizatia a subscris, referitor la aspectele de mediu si riscuri de ssm;
 • prevenirea ranirilor si a imbolnavirilor profesionale.
Mai mult decat atat, toti angajatii firmei sunt proactivi in aplicarea acestor politici in scopul imbunatatirii vietii, relatiilor de afaceri si a calitatii mediului inconjurator, a sanatatii si a sigurantei in munca.